Rundvisning i Stamhuset i København

Har I lyst til at se Den Danske Frimurerordens hovedsæde, i daglig tale kaldet "Stamhuset", på Blegdamsvej i København? Så er I meget velkommen.

Ordenen tilbyder rundvisninger for grupper på min. 10 og op til maks. 60 personer på mandage og fredage – og i ganske få tilfælde også om lørdagen.

Tidspunkter

Rundvisningerne starter typisk to gange om dagen:

  • kl. 10.00 formiddag (med evt. spisning i husets restaurant kl. 12.30 eller
  • kl. 13.00 eftermiddag (med evt. spisning kl. 12.00).

Vi kan som nævnt gennemføre rundvisninger med alt fra 10 til 60 personer.

Rundvisningerne følger Stamhusets almindelige åbningsperioder, som er:

  • medio januar til medio februar
  • primo april til ultimo maj
  • primo september til ultimo november
Rundvisning i Stamhuset

Rundvisning i Stamhuset – her i kongeværelset

Varighed

En rundvisning varer ca. 2 ½ time, hvor I kommer til at se mange af vores smukke sale, herunder den fantastiske festsal, en logesal og (som regel) Ordensmuseet, der også befinder sig i Stamhuset. Med sine over 15.000 effekter er museet et af de største frimurermuseer i verden.

I vil få en masse at vide om bygningen og dens historie, ligesom vi fortæller om frimureriets historie, værdier, formål og virke. Vi fortæller også om logelivet, dvs. om, hvad brødrene laver, når de mødes. Det eneste, vi ikke fortæller om, er vores ritualer.

Læs evt. informationsbrochuren "Frimureri – Personlig udvikling og broderskab", som er udgivet af Den Danske Frimurerorden.

Pris

Prisen for en rundvisning er 90,00 kr. pr. person. Eventuel frokost aftales og afregnes direkte med Stamhusets restauratør.

Gangbesværede

Alle interesserede er velkommen. Det skal dog bemærkes, at rundvisningerne ikke egner sig for gangbesværede på grund af de mange trapper i bygningen.

Reservation

Skriv til RUNDVISNING@ddfo.dk for reservation eller yderligere information.

Vi glæder os til at høre fra jer – og ikke mindst til jeres besøg.

Med venlig hilsen
Informationsdirektoriet
Den Danske Frimurerorden

Fotogalleri

Det er muligt at bestille rundvisning i Stamhuset, og ved de enkelte Sankt Johanneslogers informationsmøder, vises der også rundt i huset. Her er en række fotos af de lokaler, som kan besøges i forbindelse med rundvisninger.

Indgangen til Stamhuset