Den Danske Frimurerordens stamhus

Siden 1927 har Den Danske Frimurerorden haft sit hovedsæde i Stamhuset på Blegdamsvej. Det er herfra, Ordenen ledes fra Ordenens Stormester med bistand fra Det Højeste Råd og Ordenens administrative organer, men det store hus er også hjemsted for en række loger. Stamhuset rummer hele 80.000 kvadratmeter, som svarer til 12 x Rundetårn eller ca. 200 treværelses lejligheder.

Sankt Johannesloger i Stamhuset

I Stamhuset arbejder en række Sankt Johannesloger, som har ret til at optage og forfremme brødre til og med Ordenens III grad. Logerne Christian til Palmetræet og De Gamle Pligter, der hører under Johanneslogeforbundet, arbejder også i det store hus. Her er en oversigt over og mulighed for at læse mere om de enkelte loger.

Sankt Johanneslogen Veritas
Sankt Johanneslogen Genesis
Sankt Johanneslogen Dannebrog
Sankt Johanneslogen Rosenborg
Sankt Johanneslogen Hafnia
Sankt Johanneslogen Absalon
Sankt Johanneslogen Nordstjernen
Sankt Johanneslogen Christian
Sankt Johanneslogen Zorobabel og Frederik t.d.k. Haab
Johanneslogen De Gamle Pligter
Johanneslogen Christian til Palmetræet

Forskningslogen

Forskningslogen Friederich Münter, der hører direkte under Ordenens Stormester, arbejder også i Stamhuset. Den forsker og formidler, men optager og forfremmer ikke brødre. Læs mere om logen her.

Sankt Johanneslogen Friederich Münter

Sankt Andreasloger i Stamhuset

De arbejdende Sankt Andreasloger i Stamhuset afholder møder i Ordenens IV, V og VI grad. De optager brødre, som allerede har III grad. Her er en oversigt over og mulighed for at læse mere om de enkelte loger.

Sankt Andreaslogen Cubus Causa Vera
Sankt Andreaslogen Cubus Christiani Octavi
Sankt Andreaslogen Cubus Frederici Octavi
Sankt Andreaslogen Cubus Christiani Decimi
Sankt Andreaslogen Cubus Frederici Septimi

Kapitellogen i Stamhuset

Kapitellogen arbejder i VII, VIII, IX og X grad og kan således optage brødre, der allerede har VI grad. Kapitellogen i Stamhuset er Den Danske Store Landsloge.

Kapitellogen Den Danske Store Landsloge

Fotogalleri

Det er muligt at bestille rundvisning i Stamhuset, og ved de enkelte Sankt Johanneslogers informationsmøder vises der også rundt i huset. Her er en række fotos af de lokaler, som kan besøges i forbindelse med rundvisninger.

Rundvisning
Rundvisning i Stamhuset
Ordenen tilbyder rundvisninger for grupper i Stamhuset på Blegdamsvej.